Belföld

2008.07.23. 12:09

96 ezer felvételiző sorsa dől el

<b>Budapest</b> - Csütörtök este hozzák nyilvánosságra az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat, ekkor dől el több mint 96 ezer felvételiző sorsa.

nincs nev

A ponthatárok elsőként a  www.felvi.hu portálon jelennek meg várhatóan este nyolc körül. A fővárosban a Millenáris parkban idén is Pont Ott Party-t tartanak. Azok a jelentkezők, akik a jelentkezési lapjukon mobiltelefonszámukkal és hozzájárulásukkal engedélyt adtak erre, a vonalhúzás estéjén SMS-ben is értesítést kapnak – közli a Stop.hu. 

A felsőoktatási jelentkezések alapján arra lehet számítani, hogy a hagyományosan kedvelt szakokon és intézményekben idén is magasak lesznek a ponthatárok. A ponthatárok alakulása azonban több tényező függvénye, ezért nehéz előzetes jóslatokba bocsátkozni. Az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) közlése szerint központi informatikai rendszer biztosítja, hogy a felsőoktatási intézmények az ország legjobb képességű diákjait vegyék fel az általuk kiválasztott, preferált intézményekbe, szakokra.  

A felsőoktatási intézmények közül első helyen az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) áll a jelentkezések rangsorában, azt a Szegedi Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem követi. A főiskolák közül a Budapesti Gazdasági Főiskola volt a legnépszerűbb.

Államilag finanszírozott képzésben szeptembertől 56 ezer diák tanulhat majd. Mesterképzésre 3.500 államilag finanszírozott helyet különítettek el, és 12.500 a felsőfokú szakképzésben tanulók száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!