Belföld

2008.08.21. 02:28

A haza ünnepén

Vasvár, Szombathely (bb, ra) - Szent István királyra emlékezve a megyei közgyűlés ünnepi ülését Vasváron rendezték. Az államalapító előtt Szombathelyen is fejet hajtottak. Hazaérkezett a megyezászló, Vasváron, az ünnepi ülésen adta át hivatalosan a család

Bajdó Bettina

A beszéd után a hazaérkezett megyezászlót a család képviseletében Nagy Sándorné Porkoláb Ilka adta át Kovács Ferencnek, majd a megyei elnöktől elismerést vehetett át a zászló őrzéséért. Ugyancsak el- nöki elismerésben részesült lelkiismeretes munkájáért a 85 éves dr. Simon Gábor körmendi orvos is.

A megyeszékhelyen ünneplőket tegnap rezesbanda és népzene is várta a Szent István-szobornál. Programból volt bőven - a nap elől bújtató árnyékból azonban alig. Ünnepi beszédre prof. dr. Gadányi Károlyt, a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjának elnök-rektorhelyettesét kérték fel idén. A magyarság nagy királyára, államalapítóra emlékezünk, mondta, aki hazát adott, és aki jó példaként szolgálhatna napjainkra nézve is. Az ünnepség után a négy díszes huszár hangos patacsattogással végigvonult a városon. Figyelmeztették a nagy napra az otthon ünnepelőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!