Belföld

2008.09.09. 02:29

Magasból ment

Sárvár - Új, magasból mentő, emelőkosárral is ellátott járművet kapott a Sárvári Tűzoltóság. A működési körzetükhöz tartozó hatvanöt településen megoldódott a középmagas épületekből történő mentés.

Varga Nóra

A sárvári hivatásos tűzoltók nagyon örülnek az új járműnek. Az emelőkosaras magasból mentőre 2005-ben pályázott a sárvári önkormányzat. Harminchét méter ma- gasra képes felemelkedni, így a sárvári tűzoltóság működési körzetében megoldódik a középmagas épületekből való mentés. A korábbi, húszéves járművel harminc méter magasból tudtak biztonságosan menteni a tűzoltók, és emelőkosár sem volt a létra tetején. Az új magasból mentő 140 millió forintba került, a 18 százalékos önrészhez a sárvári önkormányzat hatmillió, a Tűzoltáshoz Felszerelést Alapítvány pedig 19,2 millió forinttal járult hozzá, valamint a működési körzethez tartozó települések a lakosság arányában nyújtottak anyagi támogatást az új és modern járműre. Király Zoltán hangsúlyozta, október végén állhat szolgálatba a magasból mentő, addig a tűzoltók elsajátítják a kezeléséhez szükséges ismereteket. A modern magasból mentőt elsősorban mentésre és tűzoltásra fogják használni, ha szükséges, akkor pedig felderítésre. Gyenesei István önkormányzati miniszter adta át a 37 méter működési magas emelőkosaras autót a tűzoltóságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!