Belföld

2008.09.12. 11:28

Aktív fémtolvajok a Kis-Balaton környékén

<b>Kis-Balaton</b> - Szinte minden mozdítható fém tárgyat ellopnak a Kis-Balaton környékén. Köztük a kábelcsatornát védő aknafedeleleket is, ami akár életveszélyes helyzetet is előidézhet, ha nem pótolják időben.

nincs nev

A vízügyi kezelés alatt álló területeken a zsilipekhez vezető kábelcsatornában elektromos és hidraulikus rendszert építettek ki: a nagyfeszültségű áramot vezető elektronikus kábel mellett található a hidraulikus rendszer, tele nagy nyomású olajjal - írja a Népszava Online. A balesetek megelőzésére kihelyezett aknafedeleket a fémtolvajok eltávolították. 

Több mint félmillió forintba került a pótlás, de kiszámíthatatlan, hogy mikor lopják el azokat ismét - nyilatkozta Laki István, az üzemmérnökség vezetője.

Néhány hónapja a természetvédelmi területet védő sorompókról is eltűnnek a 40-50 kilós, tömörvasból készült ellensúlyok. Naponta átlagosan két-három elemet tulajdonítanak el, a több mint ötven sorompó felét már leszerelték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!