Belföld

2008.09.08. 14:18

Rendkívüli MSZP-kongresszus

<b>Budapest</b> - <em>Gyurcsány Ferenc</em> kezdeményezte a szocialista frakció mai ülésén egy rendkívüli MSZP-kongresszus összehívását, hogy a kialakult politikai helyzetről döntsenek. Szeptember 27-én, a tervezett kongresszuson az MSZP programjáról, elsősorban a liberálisokkal kialakítandó viszonyáról vitázik és dönt.

nincs nev

A miniszterelnök kezdeményezésének célja, hogy a párt valamennyi szervezete vitassa meg a kialakult politikai helyzetet, és döntsön, a lehetséges irányok közül melyiket támogatja, és ennek képviseletére adjon mandátumot - olvashatjuk a Népszava Online-on.

Gyurcsány a frakcióülésen azt is bejelentette, hogy három lehetőség közül választhat a párt: egyetértve a Fidesszel támogatja a parlament feloszlatását és az előre hozott választások kiírását; elfogadja Fodor Gábor ultimátumát és a jelenlegi kormány helyére egy új kormányt állít; a jelenlegi kormányt támogatva megpróbál társadalmi és parlamenti többséget szerezni a Megegyezés programjához. A párt kongresszusának döntésétől várják a kialakult helyzet megoldását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!