Belföld

2008.09.17. 11:55

"Ünneplik" az őszödi beszéd évfordulóját

<b>Budapest</b> - <em>Gyurcsány Ferenc</em> 2006. május 26-án Balatonőszödön elmondott beszéde két évvel ezelőtt, szeptember 17-én került nyilvánosságra. Az évforduló alkalmából demonstrációkat hirdettek.

nincs nev

A kormányfő az őszödi beszédjét igazság-, míg az ellenzék hazugságbeszédnek minősítette. Akárhogy nevezzük is, az tény, hogy az MSZP választási kampányban követett politikáját leleplező beszéd példa nélküli megmozdulás-sorozatot gerjesztett. 

Két évvel ezelőtt szeptember 17-től vették kezdetét a demonstrációk, s a Kossuth téri megmozdulások október 23-áig tartottak. Ezzel párhuzamosan radikális csoportok 2006. szeptember 18-án petíciót kívántak beolvasni a köztelevízióban, amit az intézmény vezetése elutasított. Ezután került sor az elmúlt 17 év legerőszakosabb megmozdulására a Magyar Televízió épületénél.

Idén Közös demonstrációt hirdetett szeptember 17-re a Magyar Rendszerváltók Fóruma és a Magyar Nemzeti Bizottság 2006. A demonstrálók Budapesten 16 órától gyülekeznek a Corvin közben, és a Kossuth térre vonulnak. Mivel az úttesten haladnak, ezért szakaszos útlezárásra, dugókra lehet számítani.

Ezen kívül a rendőrség honlapja szerint két magánszemély is demonstrációt jelentett be szerdára. Szintén demonstrációt tart az Egészségügyi Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (EDDSZ). Szerdán rendezvényt tart az Élőlánc Magyarországért is - értesült az Origo.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!