Belföld

2008.10.14. 13:39

A Barátságot elzárták - már nem ömlik az olaj

<b>Ecser</b> - Megszűnt az olajömlés Ecsernél, mert elzárták a Barátság vezetéket. A Mol szerint egy ismeretlen vállalkozó engedély nélkül dolgozott a terepen, ahol a baleset történt.

nincs nev

A vezetéket "kiszakaszolták", így már nem ömlik ki a kőolaj - mondta el Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese. 

Mintegy 300 méteres körben ömlött ki kőolaj, kisebb-nagyobb tavakat létrehozva. A területet a tűzoltók homokkal vettek körbe, hogy  a további olajfolyást megakadályozzák. Ezeket a Mol százhalombattai finomítójának létesítményi tűzoltói fogják kiszivattyúzni - tette hozzá. Azokat a területeket pedig, ahol az olaj már beszivárgott a talajba, valószínűleg kármentesíteni fogják. 

A területen a jelenlegi információk szerint építkezés folyt, ahol egy munkagép területrendezés közben szakította el a vezetéket, amely mindössze tíz centiméter mélyen volt a talajban - olvashatjuk a Stop.hu-n. A Mol közlése szerint a vezetéksérülést olyan tereprendezési munkálatok okozták, amelyeket egy, számukra ismeretlen külsős vállalkozó végzett, az ehhez szükséges engedélyek hiányában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!