Belföld

2008.10.16. 16:57

Ártatlanul meghurcolták

<b>Budapest</b> - Két napot töltött ártatlanul elzárva egy magyar állampolgár, miután a rendőrség valakivel összetévesztette, és őrizetbe vette – adta hírül az MR-1.

nincs nev

Egy bíró a kiadatási tárgyaláson nem győződött meg arról, hogy az az ember, akinek sorsáról dönt, azonos-e azzal, akit Németországban emberkereskedelemmel, prostitúcióra kényszerítéssel vádolnak. Noha a keresett személy, és a tárgyalásra vezetett állampolgár között tíz évi korkülönbség volt, egyikük Budapesten, másikuk Nyíregyházán van bejelentve lakosként, a bíró kiadta volna a külföldi hatóságnak az ártatlan embert. 

Az áldozat meggyőződése, hogy ha a kiadatási tárgyaláson az ügyvédje nem kéri határozottan, hogy azonosítsák őt, mert nem azonos a körözött személlyel, akkor ez nem történik meg. Nyolcvan-kilencven százalékos esély volt arra, hogy kiadják Németországnak – mondta.

A bíró előtt a rendőrség, és még korábban az Interpol magyarországi irodája is hibázott, mikor hibás adatokat továbbítottak a gyanúsítottról. A magyar állampolgár két napot töltött ártatlanul egy zárkában. Az igazságszolgáltatási horror úgy ért véget, hogy a védő határozott követesére tisztázták, ki az, akinek a sorsáról a bíró dönteni akar. 

A rendőrség bocsánatot kért, de a durva meghurcolásért az áldozat kártérítést követel - jogosan.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!