Belföld

2008.10.19. 11:48

Az OTP nem ad hitelt a kistelepülések házaira

<b>Budapest</b> - Az OTP közleménye szerint 300 magyarországi település lakóinak házát ezen túl nem fogadja el a bank ingatlanfedezetként, ha az ott élők hitelt kérnének. Ennek hátterében az állhat, hogy ezek a házak nehezen értékesíthetők – hangzott el az MR1 Kossuth Rádió Krónika című műsorában vasárnap.

nincs nev

Kötegyán polgármestere pénteken tudta meg, hogy az OTP nem ad a falu lakosainak jelzáloghitelt. Nagyné Felföldi Ilona kétségbeejtőnek tartja, hogy azok a lakosok, akik esetleg vállalkozásba fognának, nem tudnak a házukra hitelt kérni az OTP-től. 

A bank közleménye szerint megalapozatlannak tart minden olyan közlést, amely szerint indokolatlanul különböztetik meg a településeket, amikor nem adnak hitelt a “forgalomképtelen ingatlanokra”. Kötegyán polgármestere azt tervezi, hogy az állampolgári jogok országgyűlési biztosához fordul, valamint megszünteti az OTP-vel kötött szerződést, a bank ugyanis az évi 300 millióból gazdálkodó falu számlavezetője. A Krónika az OTP-től nem kapott nyilatkozatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!