Belföld

2008.10.23. 16:39

Demonstrációk, rendezvények a fővárosban

<b>Budapest</b> - Több mint 300 rendezvényt tartottak délután fél ötig az ünnep alkalmából. A tüntetők eddig viszonylag békében vonultak, országszerte azonban 14 embert vittek be a rendőrök.

nincs nev

Az eddigi ünnepségeken nagyobb atrocitás nem történt. Egyesek transzparenseket lógattak a kordonra, kerepeltek, sokan bekiabáltak.

Debrecenben, az Egyetem téren 12 óra körüli időben egy nő hangoskodásával megzavarta az ünnepi műsort. Miután személyazonosságát a helyszínen lévő rendőrök nem tudták megállapítani, ezért előállították. A fővárosi Váci út környékén pedig szintén egy nőt állítottak elő, miután ököllel ráütött egy szolgálati gépjárműre. Velük együtt eddig összesen 14 embert állítottak elő.  

Több embert is azért vettek őrizetbe, mert riasztópisztoly, tőr volt náluk vagy tiltott önkényuralmi jelvényt viseltek. Két körözött bűnöző is előkerült – adta hírül az m1 esti Híradója. 

Jelenleg 42 rendezvény zajlik. Többek között elindultak a Corvin közből a Rendszerváltó Fórum nevű szervezet által meghirdetett "15,6 km, 1956" elnevezésű demonstráció résztvevői 5 órakor. A mintegy hetven ember a Corvin közből az Alkotmány utcába indult, és ezalatt 15,6 kilométert tesz meg. 

Rendőr-tüntető összecsapás eddig még nem történt, de a rend őrei mindenhol jelen vannak, kísérik a tüntetőket. Az Andrássy úton a kordonok mellett nagyobb betontömböket is felállítottak a védelem érdekében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!