Belföld

2008.10.21. 10:28

Megkezdődött a magyar-román kormányülés

<b>Szeged</b> - Megkezdődött a negyedik magyar-román kormányülés kedden délelőtt Szegeden. A találkozón tíz kérdésben, többek között a gázvezetékek összekötéséről állapodnak meg, de szó lesz a Bécs-Budapest-Bukarest szupervonatról is.

nincs nev

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök fogadta román partnerét, Calin Popescu Tariceanut a szegedi városháza előtt. Katonai tiszteletadással köszöntötték a két kormányfőt a dél-alföldi városban. A találkozón a külügyminiszterek, a honvédelmi miniszterek és a gazdasági miniszterek is részt vesznek. 

A program szerint két-három órás kétoldalú tárgyaláson legalább tíz megállapodást és nyilatkozatot írnak majd alá - írja a Stop.hu. A két ország villamos energiai és gázvezeték-hálózatának összekötéséről, az autópálya-összeköttetésekről és a Bécs-Budapest-Bukarest szupervonatról is szó lesz az ülésen.

 A két kormány a tervek szerint nyilatkozatot ír alá arról, hogy 2013-ig 250 millió eurót költenek közös határ menti fejlesztésekre.

Kiemelt témaként szerepel a találkozón a kisebbségek ügye, ezen belül is az iskolafelújítások.

A zárt ajtók mögött lezajló találkozót szigorú biztonsági intézkedések kísérik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!