Belföld

2008.11.29. 12:06

Harminc szakszervezet tüntet - ezrek demonstrálnak a Kossuth téren

<b>Budapest</b> - Demonstrálnak a szakszervezetek a kormány közszférát érintő megszorításai ellen Budapesten szombaton. 13 óra körül több ezren lesznek jelen a Kossuth téren, ahol petíciójukat olvassák fel.

nincs nev

A Hősök terén a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének több ezer tagja gyűlt össze szombaton délelőtt, a közszolgálati szakszervezetek budapesti demonstrációja kezdeteként. A havas eső ellenére több ezren nem sokkal 11 óra után indultak innen útnak a Kossuth térre. 

A többi résztvevő az önkormányzati, az oktatási és az egészségügyi minisztérium, valamint az Egészségügyben és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének székháza előtt gyülekezett. 

A Kossuth téren ismertetik 13 óra körül petíciójukat, majd azt átadják a kormány képviselőjének. Ezt követően csoportokban négy minisztériumhoz vonulnak, és átnyújtják a petíciót a tárcák képviselőinek is - tudósított az MTV déli Híradója.  

Amint azt korábban az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság megfogalmazta: az ellen tiltakoznak, hogy a 2009-es költségvetésben megvonnák a közszolgálati dolgozóktól a 13. havi illetményt. Azt követelik, hogy legalább négy százalékkal növeljék a közalkalmazottak és köztisztviselők bértáblájának tételeit, s a tömeges elbocsátások ellen is felemelik szavukat. 

Ha a kormány követeléseiknek nem tesz eleget, január 12-én sztrájkba kezd a bizottság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!