Belföld

2008.11.24. 05:54

Kedvezményes hitel a pártoknak

<b>Budapest</b> - A parlamenti pártok összesen 1,865 milliárd forintnyi államilag garantált, kedvezményes hitelt vesznek fel. A pártok ingatlanvásárlásra költik az összeget.

nincs nev

Az év elején elfogadott vagyontörvény nyújtotta, egymilliárd forintos kedvezményes, államilag garantált hitellel a pártok bérelt ingatlanaikat vehetik meg kedvezményes áron. A hitel 15 éves futamidejű, kamata a mindenkori jegybanki alapkamat plusz egy százalék. Amennyiben a pártok nem képesek visszafizetni a hiteleket, akkor az állam jelzálogot jegyezhet be az ingatlanaikra, de el is engedheti tartozásukat. 

A Népszabadság információi szerint az MSZP 723 millió forint kedvezményes hitelt vesz fel, az MDF 405 millió forintot. Az SZDSZ 327 millió forintot igényel, amelyből főként vidéki ingatlanokat vásárol, fővárosi székházát továbbra is bérli. A Fidesz 22 ingatlant vesz 205 millió forint hitelből, a KDNP tizenegyet 160 millióból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!