Belföld

2008.12.20. 20:13

1300 kérdés a Fidesztől a kormánynak

<b>Budapest</b> - 1300-nál is több írásbeli kérdést intézett a Fidesz két nap alatt a miniszterekhez. Egész évben nem tettek fel ennyi kérdést.

nincs nev

Az Országgyűlés adatai szerint két nap alatt kétszer annyi írásbeli kérdést tett fel a Fidesz a kormánynak, mint eddig egész évben. Az oktatási miniszter 173, a közlekedési tárcavezető 172 kérdést kapott pénteken és szombaton, és 100 feletti írásbeli kérdést intéztek a szociális, az egészségügyi, az igazságügyi, a földművelésügyi, az esélyegyenlőségi és a pénzügyminiszterhez - közölte az Origo. 

A házszabály szerint az írásbeli kérdésekre 15 napos határidővel kell válaszolni, az nem számít, ebből mennyi a munkanap. 

Havasi Bertalan, a Fidesz sajtófőnöke szerint az országgyűlési képviselők alkotmányos joga és kötelessége is, hogy a kérdések útján ellenőrizzék a kormány tagjait. Mivel véget ért az őszi ülésszak, erre most ezt látták megfelelő formának - tette hozzá. 

Az elmúlt esztendőkben nem volt példa ilyen év végi kérdésdömpingre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!