Belföld

2008.12.19. 17:58

Megvertek és kiraboltak egy román fiatalt Zalaegerszegen

<b>Zalaegerszeg</b> - Az egyik elkövető fiatal kora ellenére több bűncselekmény elkövetésével is gyanúsítható.

nincs nev

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra december 17-én tettek bejelentést, hogy este negyed tíz körül a belvárosban, a Kazinczy téren két fiatalember bántalmazott egy náluk néhány évvel idősebb román állampolgárságú fiatalt. A sértettet falhoz szorították, értéket követeltek tőle, majd eltulajdonították a zsebében lévő 470 lej készpénzét. 

A helyszínre érkező rendőrök egy gyermekkorú fiút még a közelben megtaláltak, míg az elkövetéssel gyanúsítható fiatalkorú társát a nyomozók másnap fogták el zalaegerszegi lakhelyén - közölte a Zalai Hírlap. 

A fiatalkorú fiút egyébként a napokban nem először vonták eljárás alá. Az adatok alapján ugyanis megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy december 9-én a megyeszékhelyi buszállomás mögötti parkolóban veréssel fenyegetett meg egy fiút, aki ennek hatására előbb mobiltelefonját, majd 350 forintját adta át a gyanúsítottnak. December 11-én pedig a Stadion úton több társával álltak körbe két fiatalt. Telefont kértek tőlük, eközben egyikük karjáról lecsatolta a karóráját és azt eltulajdonította. 

A fiatalembert mindezek alapján a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon őrizetbe vették, ellene rablás, zsarolás és lopás bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást - tudta meg a Zalai Hírlap Csizmazia Pétertől, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!