Belföld

2008.12.06. 03:29

Tele zsákkal érkezett

<b>Szombathely</b> - Egy kissé fáradtan, de ajándékokkal teli zsákkal a vállán érkezett meg a Mikulás tegnap a Pannónia étterem emeleti nagytermébe. A lapunk játékában részt vevő száz kisgyermek mindegyike kapott ajándékot, virgácsra nem volt szükség.

Nagy Ildikó

Izguló, kíváncsi tekintetű gyermeksereg várta tegnap sötétedés után a Pannónia étterem emeleti termében a Mikulást. Ők azok, akik szüleik közreműködésével részt vettek lapunk nyereményjátékában, és beküldték a képeket és rajzokat szerkesztőségünkbe. A feladatot leggyorsabban teljesítő száz kisgyermeket és szüleiket Horváth József terjesztési vezető köszöntötte. A várakozás izgalmát óvó nénik segítettek oldani: közös éneklésre buzdították a gyerekeket. A legbátrabbak önálló produkcióval is előrukkoltak, a versért, énekért külön jutalom járt. Aztán végre megjelent az ajtóban a Mikulás. Messziről jött, nem csoda, hogy elfáradt, ráadásul a hátán levő zsák telis-tele volt ajándékokkal. A csillogó szemű apróságokat név szerint szólították, így a legtalpraesettebbek beszédbe is elegyedhettek vele. Volt, aki már a jövő évi kívánságait suttogta el, és volt, aki a legújabb kisautóját mutatta meg a Mikulásnak. Úgy tűnik, az idén mindenki jól viselkedett, hiszen az összes gyermek kapott csomagot, a virgács pedig elő sem került. A Mikulás megköszönte a gyerekektől kapott képeket és rajzokat, melyeket állítólag már ki is ragasztott a szobája falára. Kerek egy esztendeig fogja nézegetni őket, aztán jövő ilyenkor újra útrakel, és ellátogat hozzánk. Legalábbis megígérte. Márpedig ha megígérte, úgy is lesz. Elvégre a Mikulás mindig tartja a szavát...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!