Belföld

2009.01.13. 15:52

Bombával fenyegetőzött az ügyészségen - negyed órán belül elkapták a gyanúsítottat

<b>Zalaegerszeg</b> - Kedden nem sokkal 11 után egy ismeretlen, arca elé maszkot tartó férfi annyit közölt a Zala Megyei Főügyészség és a Zalaegerszegi Városi Ügyészség portásával: az épületben bombát helyezett el, amely fel fog robbanni. Az épületet kiürítették, s a rendőrök forró nyomon indultak el.

nincs nev

Az esetről Csizmazia Péter, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense nem sokkal 15 óra előtt tájékoztatta a Zalai Hírlapot

A közlemény szerint január 13-án délelőtt 11 óra 12 perckor a Zala Megyei Főügyészségről értesítették a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságot, hogy a bejelentést megelőzően egy ismeretlen, arca elé maszkot tartó férfi ment be a Zala Megyei Főügyészségnek és a Zalaegerszegi Városi Ügyészségnek helyet adó Jókai utcai épület előterébe és annyit mondott a portásnak, hogy az épületben bombát helyezett el. Ezt követően a maszkot a portásablak párkányára tette, majd a Rákóczi út irányába futva elmenekült. 

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság rendőrei ezt követően intézkedtek az épület biztonságos kiürítéséről, majd a mozgósított bombakutató egység speciálisan kiképzett kutya segítségével átvizsgálta az épületet. Miután robbanószerkezetet nem találtak, 13 óra tájban az ott dolgozók is visszatérhettek. 

Ezzel párhuzamosan a kapott személyleírás alapján a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság járőrei a lehetséges menekülési útvonalon forró nyomon indultak az ismeretlen fenyegető után. 

A bejelentéstől számított negyed órán belül a környéken, a Mártírok útján el is fogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 35 éves férfit. Ellene a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon közveszéllyel fenyegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak - közölte a Zalai Hírlap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!