Belföld

2009.01.07. 03:29

Eybl: taps, aztán névsorolvasás

<b>Jánosháza</b> - Az Eybl Hungária gyárértekezletén a felszámló hangsúlyozta: nem akarja bezárni az üzemet, ugyanakkor az is kiderült, hogy a már bejelentett elbocsátásra mindenképpen sor kerül.

Kiss Tamás

A gyárértekezleten ugyanakkor az is kiderült, hogy az Eybl Hungária Kft. által a kifutó megrendelések miatt már decemberben bejelentett - a négy telephelyen 250 főt érintő - létszámleépítésre sor kerül, a törvény által előírt kifizetések pedig a bérgarancia-alap terhére történnek majd meg. (Csak zárójelben: ennek felső határa fejenként 925 ezer forint.)

Dr. Varga Jenő a dolgozóknak, majd lapunknak nyilatkozva külön is megerősítette, hogy a Vectigalis minden általa tett vállalásért helytáll, másként képtelenség is lenne megteremteni azt a bizalmi légkört, ami alapot jelent az Eybl Hungária további működéséhez . A felszámolócég első embere hozzátette, eme bizalom nélkül a jelen helyzetben aligha lehetne banki finanszírozást találni a cég működéséhez, ennek megoldása azonban megkerülhetetlen. Dr. Varga Jenő az Eybl Hungária Kft. kintlévőségeinek behajtását is sürgető feladatnak nevezte, s ez érthető is: hiszen információink szerint az Eybl International osztrák és román cége is több millió euróval tartozik a magyar leányvállatnak. Dr. Varga Jenő egyelőre nem akart belemenni ennek a részleteibe, megemlítette viszont, hogy reményei szerint a támogatásokról döntő politikusok tisztában vannak azzal, hogy az Eybl Hungária megmentése nem egy magáncég túlése érdekében történik, hanem a munkahelyek megőrzését szolgálja.

Dr. Varga Jenő ugyanakkor nyomatékosította, hogy az autóipar válsága miatt tovább csökkenhetnek az Eybl megrendelései, ez pedig szükségszerűen létszámleépítést vonhat maga után. Hozzátette viszont, hogy a Vectigalis mindent megtesz a meglévő partnerek megtartása, illetve újak felkutatása érdekében. A kintlévőségek gyors behajtása elsőrendű feladat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!