Belföld

2009.01.31. 07:30

Már vasárnap is soron kívül üléseznek

<b>Budapest</b> - Azért ülésezik munkaszüneti napon, vagyis vasárnap a kormány, hogy tartani tudják a miniszterelnök tervezett átalakításaira vonatkozó menetrendet.

nincs nev

Vasárnap kibővített ülést tart a kormány soron kívül. Gyurcsány Ferenc legfontosabb javaslatait ugyanis a parlament tavaszi ülésszakának kezdő, vagyis február 16-i ülésére benyújtják. Hétvégén a javaslatokat előkészítő döntéseket kell meghozni.

Az átalakításokban számíthatunk a személyi jövedelemadó és a tb-járulék jelentős csökkentésére, a vállalkozások, magánszemélyek különadójának eltörlésére. 

A kormány ezermilliárd forintos átcsoportosítást tervez az adórendszerben. Ehhez korlátozni kell a kedvezményeket és mérsékelten növelni az áfát. Egységes vagyonadó bevezetését is tervezik. 

A vasárnapi ülésen ott lesz az MSZP elnöksége, valamint a szocialista képviselőcsoport vezetése a kabinet tagjai mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!