Belföld

2009.01.11. 11:28

Súlyos balesetek Zala megyében

<b>Zala megye</b> - Az M70-es autóúton, a csörnyeföldi leágazónál egy személygépkocsi frontálisan ütközött egy nyergesvontatóval, az autó sofőrje a helyszínen meghalt. Nagykanizsán villanyoszlopnak hajtott, míg Alsónemesapátiban árokba borult egy autó.

nincs nev

Halálos kimenetelű baleset történt szombatról vasárnapra virradó éjszaka, három óra magasságában az M70-es autóút Tornyiszentmiklós és Csörnyeföld közötti szakaszán - közölte a Zalai Hírlap. 

Egy Letenye felé tartó középkorú nagyatádi férfi Chevrolet típusú személygépkocsijával tisztázatlan okok miatt áttért a szemközti sávba, ahol egy Szlovénia felé haladó nyergesvontatónak ütközött. 

A baleset az autóút azon szakaszán történt, ahol csak kétszer egy sáv áll a közlekedők rendelkezésére. A teherautó vezetője a Zalai Hírlapnak elmondta, hogy a szerencsétlenül járt autós vélhetően azt gondolta, hogy két sáv áll rendelkezésére, s meg akarta előzni az előtte haladókat. Fényszórójával rávillantott, erre a személygépkocsi vezetője előbb visszahúzódott a saját sávjába, ám néhány pillanat múlva ismét visszatért elé. 

- Hiába fékeztem, akkor már nem tudtam megállni - mondta a kamionsofőr. - Az ütközés után még vagy harminc métert toltam magam előtt a személyautót. 

A személyautó vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már a mentők kiérkezése előtt, a helyszínen életét vesztette. 

Holttestét a tűzoltók szabadították ki a járműből. A baleset helyszínelése és a műszaki mentés miatt az M70-es autóút Tornyiszentmiklós és Muraszemenye közötti szakaszát reggel hét óráig mindkét irányban le kellett zárni. 

Összesen hat személy sérült meg abban a szombat hajnali balesetben, mely Nagykanizsa belterületén történt. Az információk szerint a Hyundai személygépkocsit vezető nő felhajtott a Városkapu és a Balatoni utca kereszteződésénél lévő körforgalom szegélyére, majd azt követően egy villanyoszlopnak ütközött. 

Az autóban vélhetően többen ültek a megengedettnél, hiszen 3 súlyos és 3 könnyű sérültje lett a balesetnek. A gépkocsi sofőrjét a rendőrség vérvételre vitte. 

Alsónemesapátiban pedig egy autó árokba borult, a balesetben személyi sérülés nem történt. 

Az éjszaka ezenkívül még a megyei katasztrófavédelem munkatársainak egy lakástűzhöz kellett vonulniuk Nagykanizsán. 

Sokkoló képek a Zalai Hírlap honlapján

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!