Belföld

2009.01.05. 03:29

Szívből zenélnek

<b>Sárvár </b>- Különleges zenei élményben volt részük azoknak, akik szombaton délután meghallgatták a Sárvári Koncertfúvószenekar kétórás újévi koncertjét. A Tinódi gimnázium tornacsarnoka zsúfolásig megtelt.

Varga Nóra

A koncert második részében musical- és filmzene-válogatásokat hallhatott a közönség. Felcsendült a Szépség és a szörnyeteg, valamint a Mamma Mia című film Abba-slágereiből összeállított válogatás. Az Indiana Jones sorozat legszebb dallamait is hallhatták az egybegyűltek. Köszöntötték a zenekar új tagjait, valamint Kovács Imrét, aki húsz, illetve Bagaméri Sándort, aki 25 éve tanít a sárvári zeneiskolában. Két különleges színfoltja is volt a koncertműsornak, Bettermann Jákob fagotton játszott szólót, valamint Szilágyi Krisztina az Elizabeth című musical közismert dalát énekelte el. A közönség vastapssal köszönte meg a koncertet, a zenekar pedig a Radetzky- indulóval búcsúzott az egybegyűltektől. A Sárvári Koncertfúvószenekart Szélesi Attila, az együttes karnagya vezényelte. A zenekar a jelenlegi felállásban 2005 óta működik, repertoárjuk a történelmi indulóktól a koncert-fúvós irodalmon át a könnyűzenei átiratokig terjed. 2007-ben a Magyar Fúvószenei Szövetség X. országos minősítésén C felsőfok minősítést, koncertfúvós és szórakoztató kategóriában kiemelt arany minősítést szereztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!