Belföld

2009.01.02. 14:38

Úttestre dobált farönkök okoztak balesetet szilveszter éjszaka

<b>Lenti</b> - Nem tudni, mi vezette azt az ismeretlen tettest, vagy tetteseket, akik azzal okoztak balesetet január első napján, hogy méteres farönköket dobáltak a főútra.

nincs nev

Január elsején hajnali 2 óra 25 perckor egy taxi vezetője telefonált a Lenti Rendőrkapitányságra, hogy nem sokkal azelőtt a 75-ös főút Lenti és Lenti-Mumor közötti szakaszán közlekedési balestet szenvedett. 

A rendőrség adatai szerint ismeretlen tettes, vagy tettesek az éjszaka folyamán az út melletti farakásból több 1 - 1,5 méter hosszú farönköt vettek ki, s ezeket az úttestre helyeztek, s a taxi ezek egyikén hajtott át, s a kocsi az úttest melletti kerékpárúton áthajtva a partoldalnak ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt, a sofőrön kívül még két utas volt a járműben, melyben jelentős - kb. 1 milliós  - anyagi kár keletkezett - közölte a Zalai Hírlap. 

A Zalai Hírlap munkatársának sikerült beszélni a taxisofőrrel, Pecsuvácz Györggyel is, aki mint elmondta, észlelte az úton heverő tönköket, meg is próbálta őket kikerülni, ám nem sikerült: az egyik rönk megdobta a kocsit, s a partoldalban kötött ki.  Pecsuvácz György 10 éve rendelkezik hivatásos jogosítvánnyal, rengeteget vezet és még soha nem volt balesete, ám a kocsiban keletkezett kár miatt most dolgozni sem tud. 

A megdöbbentő eset kapcsán a Lenti Rendőrkapitányság közúti veszélyeztetés bűncselekmény gyanúja miatt indított nyomozást és kérik, hogy a 92/551-907-es számon vagy a 107-es rendőrségi segélyhívón jelentkezzenek mindazok, akik az esetet látták, illetve azzal kapcsolatban információval rendelkeznek, köztük annak a szürke Skoda Fabiának az utasai, akik először értek a helyszínre és nyújtottak segítséget a taxinak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!