Belföld

2009.02.04. 09:12

Cigány országos szövetség alakult

<b>Zalaszentgrót</b> - A szakmai segítség mellett a jogi tanácsadást tűzte ki céljául a Cigány Önkormányzatok Országos Szövetsége, mely a zalai kisvárosban alakult meg.

nincs nev

A szervezet elnöke, a megyei kisebbségi tanácsnoki posztot is betöltő Vajda László a szövetség létrehozásának okairól szólva hangsúlyozta: már korábban is felvetődött egy országos érdekvédelmi szervezet szükségessége, az utolsó lökést az Országos Cigány Önkormányzat decemberi ülésén kapták meg. Hatására hétfőn este öt megye tizenöt megyei, illetve települési kisebbségi önkormányzat vezetője, képviselője zalaszentgróti székhellyel életre hívta a CÖOSZ-t, melynek létszáma a jövőben folyamatosan bővül majd. Szándékaik szerint minden érintett szervezettel, s a törvényhozókkal is együttműködnek majd - közölte a Zalai Hírlap

Vajda László kiemelte: nem pozíciókat kívánnak osztani, hanem munkát adnak tagjaiknak, tisztségviselőiknek. Tennivaló pedig akad bőven, azok között is első a jogi segítségnyújtás, a képviselet. 

- Szakmai támogatást kívánunk nyújtani minden olyan területen, amely érinti a kisebbségeket - tette hozzá. - Ugyanakkor fő feladatunknak tekintjük a kisebbségi törvény javításának elősegítését - a 2010-es választásokig a törvényhozás elé kívánjuk tárni a javaslatainkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!