Belföld

2009.03.19. 11:11

Pénteken szűnik meg az MDF-frakció

Budapest - A négy parlamenti párt már pénteken egyeztet a megszűnő demokrata fórum képviselőcsoportja irodáiról, bizottsági helyeiről és tisztségeiről.

nincs nev

Mindezt Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke jelentette be a házbizottság csütörtöki ülése után. 

Herényi Károly volt frakcióvezető hangsúlyozta: ők azt szerették volna, ha ez csak az után kezdődik el, hogy megszületett az alkotmányügyi bizottság állásfoglalása a frakció megszűnéséről, mivel több ponton is házszabály-értelmezést kértek. Mint mondta, már megjelentek a parlament egén a politika dögkeselyűi - közölte a HVG. 

Csütörtökön járt le a szabályokban előírt három nap, ami alatt Herényi Károly frakcióvezetőnek tájékoztatnia kell a házelnököt Csáky András kilépéséről, így hivatalosan is megszűnik az MDF-frakció. 

Csáky hivatalosan március 16-án jelentette be, hogy kilép az MDF-ből és a frakcióból. A politikus ezzel tiltakozott Bokros Lajos EP-listavezetősége ellen. Távozásával az MDF-frakció létszáma kilenc főre, a házszabály szerinti minimum alá csökkent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!