Belföld

2009.03.07. 10:21

Újabb balhé Enyingen: megtámadták az intézkedő rendőröket

<b>Enying</b> - Feljelentette a bicskei kapitány azt a két férfit, akik csütörtökön két intézkedő rendőrre támadtak Enyingen. A rendőrök megállítottak egy autót, mert a sofőr menet közben mobilozott. Az illetőnek ez nem tetszett, le akarta fejelni a járőrök egyikét.

nincs nev

A két férfi autóját az Enyingen járőröző rendőrök azért állították meg, mert a sofőr telefonált. Az intézkedés közben a férfi a feljelentést készítő rendőrre támadt, le akarta fejelni, majd amikor megbilincselték, társa (az autó utasa) előbb megpróbálta őt kiszabadítani, majd egy ház udvarába menekülve fenyegette és hergelte a járőröket. Hiába: az ő kezére is bilincs került - közölte a Fejér Megyei Hírlap. 

A bicskei rendőrkapitány kivizsgálta az ügyet, s mivel az intézkedést jogszerűnek, szakszerűnek és arányosnak találta, a két férfit hivatalos személy elleni erőszak miatt feljelentette - tájékoztatott R. Szabó Ágnes, a megyei rendőrfőkapitányság szóvivője. Az ügy, mivel rendőr a sértett,  az ügyészségi nyomozó hivatalhoz került. 

A férfiak - akik közül értesüléseink szerint az egyik a Cozma-gyilkosság egyik gyanúsítottjának rokona - szabadlábon védekezhetnek. 

Az elmúlt időszak eseményeit követően több fórumon is felmerült a kérdés: szükséges-e Enyingen egy önálló rendőrkapitányság felállítása? A vélemények megoszlanak. A Fejér Megyei Hírlap érdeklődésére Lengyel Zoltán országgyűlési képviselő kifejtette, nem a szervezeti struktúra átalakítása jelentheti a megoldást, hanem a közvetlen rendőri jelenlét fejlesztése. Ennek érdekében már kezdeményezte, hogy a Fejér megyei rendőrhiány enyhüljön, s az állomány tevékenysége így megerősíthető legyen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!