Belföld

2009.04.14. 14:08

Gyűjtik a tüntető libákat a Kossuth téren - öt embert előállítottak

Budapest - A Magyar Gárda tagjai a Civil Összefogás Fórum keddi nagygyűlésére libákkal érkeztek, melyeket a kordon által lezárt területen eleresztettek. Vígan garázdálkodhattak a madarak mindaddig, míg a Fővárosi Közterület-felügyelet munkatársai el nem kezdték őket összefogdosni.

nincs nev

A libák egy ideig a Néprajzi Múzeum és a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium előtti üres területen sétáltak csoportokba verődve, de nem sokkal délután 3 óra előtt megérkezett a Fővárosi Közterület-felügyelet járműve, és a cég munkatársai elkezdték összeszedni az állatokat. A befogott libákat zárt furgonba teszik, és a közterület-felügyelet ferencvárosi, Illatos úti állategészségügyi telepére szállítják. 

A demonstrálók a libákkal feltehetően arra akartak utalni, hogy a Hajdú-Bét 2003-ban történt csődje miatt sok libatenyésztő ment tönkre. Abban az időben a céget tulajdonló Wallis Rt.-t Bajnai Gordon vezette. A civilek azt követelik a parlamentben Gyurcsány Ferenc bizalmatlansági indítványát tárgyaló képviselőktől, hogy ne akadályozzák a szabad választásokat, ne szavazzák meg Bajnai Gordont miniszterelnöknek. Sólyom László államfőtől azt kérik, hogy írja ki az előre hozott választásokat. 

A Civil Összefogás Fórum petícióját Semjén Zsolt, a KDNP elnöke vette át az Országház északi kapujánál felállított kordonnál. A nagygyűlésen az MTI helyszíni tudósítói szerint körülbelül ötezren lehetnek, a szervezők azt jelentették be, hogy több tízezren vannak. A hangulat a nagygyűlésen felfokozott, a szervezők folyamatosan rendre intik a megjelenteket, és arra kérik, ne provokálják a rendőröket. 

Öt tüntetőt állítottak elő a rendőrök a Kossuth téren zajló demonstráció helyszínéről a Stop.hu információi szerint a rendőri intézkedéssel való szembeszegülés miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!