Belföld

2009.04.18. 15:48

Holokauszttagadó demonstráció a budai Várban

Budapest - Holokauszttagadó demonstrációt tartottak szélsőjobboldali nézeteket valló szervezetek, köztük a Magyar Gárda 60 fős egysége szombat délután a budai Várban, a német nagykövetség előtt.

nincs nev

Egy nappal a holokauszt emléknapjához kapcsolódó Élet Menete rendezvény előtt katonai egyenruhát viselő, kopaszra nyírt fiatalok, szkinhedek és szimpatizánsaik, valamint a Magyar Gárda tagjai a Clark Ádám térről rendőri biztosítás mellett vonultak a német külképviselet kordonnal lezárt épülete elé, hogy tagadják a holokauszt tényét és a "cionista világuralom" ellen emeljék fel szavukat. 

A rendezvényen résztvevők "le a holokauszt dogmával", a "harmadik birodalom visszavág" feliratú táblákat tartottak a magasba, többen "merjünk fehérek lenni" feliratú pólót viseltek, míg a menet élén egy óriás transzparenst vittek, amelyre magyarul és németül azt írták: "Az igazság szabaddá tesz". (Az auschwitzi haláltábor kapuján németül "Die Arbeit macht frei", A munka szabaddá tesz felirat volt olvasható.) 

Dósa István, a Magyar Gárda főkapitánya mintegy 200 ember előtt azt mondta: semmi nem igaz holokausztból. A megmozduláson felolvasták azt a petíciót, amelyet a nagykövetségnek címeztek, de senki nem vett át. 
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!