Belföld

2009.04.16. 04:27

MSZP-s kiegészítő javaslatok a Bajnai-csomaghoz

Budapest - Az állami támogatásban részesülő cégek tulajdonosai mondjanak le egy időre az osztalékukról és ahol csökken a dolgozók bére, ott kapjanak kevesebbet a menedzsment tagjai is - javasolja többek között az MSZP elnöksége a Bajnai-csomag kiegészítéseként a Népszabadság értesülése szerint.

nincs nev

Bajnai Gordon miniszterelnök részvételével tart ülést ma délután az MSZP-frakció, ahol további konkrét javaslatokat tesznek a válságkezelő programhoz. 

Három témát ajánlanak az új kormányfő figyelmébe a szocialisták: ezek egyike a munkahelyteremtés, a munkahelyek és a magyar vállalkozások védelme. Az MSZP emellett a szociális válság megelőzését is fontos feladatnak tartja, hogy fennmaradjon a társadalmi egyensúly a nehéz időkben is, de ezek a javaslatok nem módosíthatják a kiadáscsökkentés tervezett összegét. 

A harmadik csomag a közös áldozatvállalásról szól, hogy mind a politikai, mind az államigazgatási, mind a gazdasági elit arányos részt vállaljon a terhekből. 

A Népszabadság csütörtöki számában, a birtokukba jutott vázlatra hivatkozva írták, hogy az MSZP országos elnökségének kiegészítő javaslatkosara tartalmazza még, hogy a banki ügyfelek fogyasztóvédelmét vegyék el a PSZÁF-tól, és csatolják a Gazdasági Versenyhivatalhoz vagy a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz. 

Az MSZP dupla súlyadót vetne ki a 150 kw teljesítmény feletti autókra - a luxuskocsikra, terepjárókra. 

Az elképzeléseik között szerepel egy általános iskolai laptopprogram (uniós forrásból), de van javaslat egy, a jelenlegi közterület-felügyeletre épülő és a hétköznapok biztonságát erősítő önkormányzati rendészet kialakítására is. 
(Népszabadság/MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!