Belföld

2009.05.12. 08:46

Vona a Nap-keltében: örülnénk, ha Gyurcsány Ferencből fegyenc lenne

Budapest - Mindenki retteg a Jobbiktól, és pártelnökként megtiszteltetésnek veszi, hogy egyik politikai erőtől sem kap dicséretet, mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke kedden a köztelevízió Nap-kelte című műsorában.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

"Mindenki retteg a pártnak az Európai Parlamentbe, és ezáltal talán az Országgyűlésbe kerülésétől, és mindenki más ok miatt retteg" - fogalmazott. Szerinte az MSZP az elszámoltatástól fél, hiszen "mi annak örülnénk, hogy Gyurcsány Ferencből Gyurcsány fegyenc lenne és a társaiból is".     

A Fidesz pedig az elmúlt időszakban a szavak politikáját folytatta, és fél egy olyan párttól (a Jobbiktól), amely a tettek politikáját helyezi emellé. "Nem érdeke, hogy az +egy tábor, egy zászló+ két választási vereséget hozó politikai stratégiáját valaki megbontsa" - mondta. 

Úgy fogalmazott, hogy ő olyan országban szeretne élni, ahol igazság van, az igazságot az igazságszolgáltatás dönti el, a demokrácia pedig azt jelenti, hogy az emberek döntik el, melyik pártra szavaznak.

Vona Gábor szerint a jelenlegi politikai elitnek nem volt kapcsolata az emberekkel, a valósággal, és ez is oka annak, hogy a Jobbikot nem tudják hová helyezni. "A Fidesz azt mondja, hogy mi az MSZP kreatúrája vagyunk, az MSZP a Fidesz kreatúrájának nevez bennünket, amelyet csak Csurka István tud megfejelni azzal, hogy a Moszad kreatúráivá próbál bennünket tenni" - jegyezte meg.

A Jobbik elnöke úgy vélte, ha nem is kormányzó erőként, de pártja ott lesz 2010-ben a parlamentben. Abban is biztos, hogy a Jobbik kormányzó erővé válik, mert "a magyar emberek kétharmada jobbikos, csak még nem tud róla". Úgy fogalmazott: az EP-választáson elért siker a Jobbikot "berepíti" a parlamentbe is.

A Jobbik programja egyszerű: Magyarország a magyaroké, és ha ezt a sajtó torzítása nélkül az emberek megismernék, akkor azonosulni tudnának azzal - mondta az elnök.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!