Belföld

2009.06.06. 16:29

Válság van, de a sör fogy - igaz, alkohol nélkül

VN - Az alkoholmentes sörökből mennyiségben öt százalékkal többet adtak el 2008 májusa és 2009 áprilisa között, mint egy évvel korábban, és az átlagár egy literre vetítve 330 forintról 302 forintra mérséklődött.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az ACNielsen Piackutató Kft. közleménye megjegyzi, hogy volt már alacsonyabb is az alkoholmentes sörök ára. A mennyiségi eladással súlyozott fogyasztói átlagár 2007 áprilisában literenként 298 forint volt. A bolti eladások alapján az alkoholmentes sörök piacának nagysága mintegy 4,5 milliárd forint.

A sör teljes kiskereskedelmi forgalmából az alkoholmentes sörök mennyiségben négy, értékben öt százalékot képviseltek a vizsgált időszak adatai alapján. Az előző tizenkét hónaphoz képest 2008 májusa és 2009 áprilisa között az összes söreladás értékben öt százalékkal 115 milliárd forintra nőtt, a mennyiség lényegében változatlan: négymillió hektoliter körül alakult.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!