Belföld

2009.07.25. 20:01

Magyar Nagydíj: Massa életveszélyben, állapota stabil

Budapest - Súlyos, életveszélyes, de stabil állapotban van Felipe Massa, a Ferrari brazil pilótája, akit a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombat délutáni időmérő edzésén fejen talált egy leszakadó alkatrész.

MTI

Ezt a dr. Bazsó Péter, a Honvéd Kórház orvosigazgatója és dr. Zsiros Lajos, a Magyar Honvédség fősebésze mondta el közös, szombat esti sajtótájékoztatóján, amelyet Massa műtéte után tartottak a létesítményben.

Massát 15:20-kor szállították be a Honvéd Kórház intenzív osztályára koponyatöréssel, és egyórás előkészítés után megoperálták. Állapota súlyos, életveszélyes, de stabil. Jelenleg altatásban van, lélegeztető gépen. Vasárnap ébresztik az altatásból.

A Ferrari szombaton késő este az orvosok közlése ellenére cáfolta, hogy pilótája életveszélyben lenne. Luca Colajanni, az olasz istálló szóvivője azt mondta: Massa állapota kielégítő.

A tavalyi világbajnokságon ezüstérmes Massát a szombati kvalifikáción az előtte haladó Rubens Barrichello autójáról leszakadt rúgó fejen találta, aminek következtében óriási lendülettel, egyenesen a gumifalnak csapódott.

Az MTI helyszíni tudósítója beszámolt arról, hogy a kórház előtt több tucat szurkoló várakozik, néhányan megrendülve sírnak, könnyeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!