Belföld

2009.09.28. 06:52

Elindult a Ma reggel, az MTV új reggeli műsora

Budapest - A Nap-kelte helyett új reggeli műsorral jelentkezett a Magyar Televízió (MTV) hétfőn.

MTI

A Ma reggel című műsor 6.40-kor indult, Süveges Gergő műsorvezetésével. A köztévé pénteken sugározta utoljára a Nap-kelte című produkciót, aznap, amikor felmondta a szerződést a magazinműsort készítő társasággal.

A hétfői műsorban szerepelt Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, aki az egyházfinanszírozásról beszélt. Mint mondta, a kormány 2002 óta folyamatosan nagy pénzeket von el a költségvetésben évről évre diszkriminált egyházaktól. A KDNP elnöke kifejtette, hogy véleménye szerint az egyházak nem sok jót várhatnak a Bajnai-kormánytól. 

Semjén Zsolt csaknem három évvel ezelőtt, 2006. október 10-én jelentette be a Fidesz által szervezett Kossuth téri tüntetéssorozat egyik szónokaként, hogy a Fidesz és a KDNP nem vesz részt a köztelevízió Nap-kelte című reggeli műsorában, mert - mint fogalmazott - olyan mélységbe jutott a tévé, amihez már nem tudnak asszisztálni. 

Egy nappal később a KDNP elnöke közleményben fejtette ki azt a véleményét, hogy megszűnt a közszolgálati Magyar Televízió. "Ma már csak kormánytelevízióról beszélhetünk, mely ellentétes minden európai közszolgálati gyakorlattal" - fogalmazott akkor Semjén Zsolt. 

Havasi Bertalan, az ellenzéki párt sajtófőnöke múlt pénteken az MTI kérdésére azt mondta: a hétvégén dönti el a Fidesz, hogy ha meghívást kapnak, szerepelnek-e hétfőtől a Magyar Televízió új reggeli műsorában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!