Belföld

2009.09.05. 22:11

Polgári Piknik:szellemi évadnyitó Kötcsén

Kaposvár - A sajtó számára zártnak nyilvánított Polgári Piknik rendezvényről szombaton a helyszínről tudósíthatott a HírTV; a helyszíni felvételeket a HírTV honlapján is közzétette.

MTI

A konzervatív oldalhoz köthető tudósok, művészek, újságírók, politikusok hatodik alkalommal gyűltek össze a Somogy megyei Kötcsén; a kerekasztal-beszélgetések és előadások középpontjában a kultúra áll.
     
A Balatontól nem messze lévő településen, a Dobozi-kúriában találkoznak azért, hogy egyfajta politikai-szellemi évadnyitót tartsanak - mondta el a televízió munkatársa, aki hangsúlyozta, hogy a rendezvényen, amelynek fővédnöke Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, részt veszt Mádl Ferenc volt köztársasági elnök, Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke, számos országgyűlési képviselő, és a helyszínre várják Csáky Pált, a Magyar Koalíció Pártjának elnökét is.
    
A 300-400 résztvevőt a két fő szervező, Sunyovszky Szilvia, a Hermina Szalon és Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány képviseletében köszöntötte. 
    
A beszélgetések középpontjában a kultúra áll. "Szőcs Géza költő is erről beszélt, ő nyitotta meg az előadások sorát. Az erdélyi költő azt mondta, hogy a társadalmi-gazdasági változások elengedhetetlen feltétele egy olyan szemléletváltozás, amelyet a kultúrán keresztül lehet megteremteni". 
    
A programok között szerepel egy kerekasztal-beszélgetés is, ahol polgármesterek értekeznek arról, miként tudják az önkormányzatok támogatni a magyar kultúrát - mondta a HírTV tudósítója.


Orbán Viktor, a Fidesz elnöke (k) érkezik a Kötcsén rendezett Polgári piknikre.MTI Fotó: Varga György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!