Belföld

2009.10.03. 20:50

Esztergomi banánköztársaság: tüntettek a polgármester ellen

Esztergom - Banánköztársaságnak nevezte Esztergomot csaknem százötven tüntető, aki a városháza előtt élőláncot alkotva, kezében banánnal demonstrált Meggyes Tamás (Fidesz) polgármester ellen szombaton.

MTI

 A megmozdulást az MDF és a Polgári Fórum szervezte, de megjelentek az MSZP és az SZDSZ, valamint több civil szervezet képviselői is, és mindegyikük felolvasott egy-egy követelést. Az elmondottakat petícióként a városháza kapujára ragasztották.
   
A szónokok egyenlő lehetőséget követeltek az önkormányzati lapban és televízióban, szót emeltek a város eladósítása, a volt jegyző eltávolítása, a Szent István Gimnázium tanárainak elbocsátása ellen, valamint követelték, hogy állítsák le a Búbánat-völgyi beruházást, amely során szerintük Meggyes Tamás háza elé építenek tavat közpénzből.
   
A megmozdulásra a városháza épületéből nem érkezett reakció. Az eseményeket az emeleti ablakból az esztergomi polgármester kabinetfőnöke, Bakos Erika figyelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!