Belföld

2009.11.19. 15:46

Hivatalosan bejegyezték az Összefogás Pártot

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Monokon, Kossuth szülőházában jelentették be csütörtökön az Összefogás Párt megalakulását.

MTI

Szepessy Zsolt pártelnök az MTI-nek elmondta: jogerősen bejegyezte a bíróság az Összefogás Pártot, amely mottója szerint - "Nem az a kérdés, bal vagy jobb, hanem az, hogy fent vagy lent" - végzi majd feladatait.

Hozzátette: azért Monokon jelentették be a megalakulást, mert a településről már számos országos jelentőségű kezdeményezés indult el "egykor is és most is". A párt Kossuth Lajos politikai örökségét viszi tovább. Ennek megfelelően készült el választási programjuk, amely szintén Kossuth nevét viseli.

Arról is beszámolt, hogy mind a 176 választókörzetben indítanak jelölteket a 2010-es választásokon, és megkezdik az ország településein az alapszervezetek kiépítését. Az első alapszervezet szimbolikusan Monokon alakul meg - közölte.

Úgy fogalmazott: céljuk, hogy a 2010-es országgyűlési választásokon "parlamenti párttá válva" tudjanak javítani az ország jelenlegi helyzetén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!