Belföld

2009.12.03. 14:39

Detonáció a tornácon - lom és sűrű füst nehezítette az oltást

Súlyos sérülésekkel szállították kórházba a Kunszentmártonban kora délelőtt felrobban ház lakóját; a detonáció okát még vizsgálják – közölte csütörtök délután az MTI-vel a város tűzoltóparancsnoka.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az idős férfi az elsődleges információk alapján nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett – tájékoztatott Katona Zsolt, aki a sérülések jellegéről nem tudott bővebbet mondani. 

Az őrnagy szerint azonban nem fedik a valóságot azok a napközben felröppent hírek, miszerint egy gázpalack idézte volna elő a robbanást. Egy palack ugyan valóban volt az épületben, ám azt a tűzoltók épségben kihozták.

A detonáció okát még nem lehet pontosan tudni – hangsúlyozta, hiszen a tűzvizsgáló és a rendőrségi helyszínelők jelenleg is dolgoznak a Szent István király úti házban, ahová a helyi önkormányzat statikus szakembert is kirendelt az ingatlan állagának és lakhatóságának megállapítására.

Az őrnagy szólt arról is, hogy a kettes kategóriájú, kiemelt riasztást követően első egységük két percen belül a helyszínre érkezett. Hozzájuk szarvasi és csongrádi lánglovagok is csatlakoztak, így összesen négy jármű és huszonegy ember vett részt az oltásban.

A robbanás egyébként a hagyományos vidéki parasztház beépített tornácán történt, ahol nagy mennyiségű lom és sűrű füst is nehezítette a tűzoltók munkáját.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!