Belföld

2010.03.16. 18:28

Hende Csaba: a választások után meg kell vizsgálni az elévülés határidejének kitolását

Meg kell vizsgálni annak a lehetőségét, hogy törvényes keretek között, a büntető törvénykönyv (Btk.) módosításával hogyan lehetne kitolni a bűncselekmények elévülésének határidejét a választások utáni időszakban - hangoztatta kedden Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján egyéni véleményét kifejtve Hende Csaba (Fidesz) volt igazságügyi államtitkár.

MTI

"Egy közepesen súlyos korrupciós bűncselekmény elévülési ideje a mai büntetőjogi szabályok szerint bizony szép lassan le is ketyeg, le is járt az elmúlt nyolc év alatt" - mondta.

Hozzátette: azokkal a cselekményekkel ahol az elévülési idő már letelt, már nem lehet mit kezdeni, azonban az elévülés szabályai - amelyek a Btk.-ban vannak szabályozva - egyszerű parlamenti többségi döntéssel megváltoztathatók.

"Én a magam részéről üdvösnek tartanám és javasolni is fogom, - noha ez nem része a pártprogramnak - hogy az elévülési idő alkotmányos és törvényes módon való meghosszabbítása történjék meg" - jelentette ki.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!