Belföld

2010.03.17. 22:19

Lecsaptak a lakásmaffiára

Kommandósok bevetésével egyszerre hét helyszínen, Szarvason és Kunszentmártonban tartottak házkutatást a Békés megyei rendőrök olyan személyeknél, akik a gyanú szerint ingatlanjaik eladására kényszerítettek több elesett embert.

MTI

Kis Péter, a megyei főkapitányság bűnügyi vezetője elmondta: a kedd hajnali egyidejű házkutatásokat követően hét, zömében szarvasi illetőségű személy ellen folytatnak eljárást csalás, személyi szabadság megsértése és más bűncselekmények elkövetése megalapozott gyanúja miatt. A rendőri akciót követően egyelőre három személyt hallgattak ki, s kettőjüket, közülük egy szarvasi ügyvédet őrizetbe vettek.

Tájékoztatása szerint a nyomozás még 2008 végén, illetve 2009 elején, feljelentések alapján indult. A most eljárás alá vont személyek ugyanis egzisztenciális gondokkal, általában szenvedélybetegségekkel is küzdő embereket arra vettek rá, hogy egy ügyvédi iroda közbeiktatásával, de szándékuktól eltérően, eladják ingatlanjukat. A sértettek elmondása szerint olyan tartalmú dokumentumokat írattak alá az esetenként még meg is fenyegetett, vagy leitatott "eladókkal", melyben a szerződésben írt vételárat már korában kifizették.

A gyanúsítottak mindemellett hamis okiratokat, jellemzően munkáltatói igazolásokat is beszereztek a sértettek számára, és ezek alapján a nevükben vettek fel készpénz kölcsönt, vagy áruhiteleket.

A már kihallgatottakkal összesen 22 bűncselekmény megalapozott gyanúját közölték. A házkutatásokon talált okiratok és egyéb tárgyak lefoglalása alapján nem zárható ki, hogy további gyanúsításokra is sor kerül az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!