Belföld

2010.03.30. 14:30

Letették az esküt a választási szavazatszámlálók

Esküt tettek kedden az április 11-i országgyűlési képviselőválasztáson az 1. és 2. számú vasi választókerületekben közreműködő szavazatszámláló bizottságok tagjai.

Nagy Ildikó

Az Agora Művelődési és Sportházban gyülekeztek délután a Vas megyei 1. és 2. számú választókerületek április 11-i országgyűlési választásokon közreműködő szavazatszámláló bizottságainak tagjai.

A megjelenteket dr. Kaczmarski János, Szombathely Megyei Jogú Város Választási Irodájának vezetője köszöntötte.

Mint azt dr. Szele Györgyitől, a választási iroda vezető-helyettesétől megtudtuk, az 1. és 2. számú vasi választókerületek hetven szavazókörében összesen 350 választott, illetve delegált bizottsági tag felügyeli majd az április 11-i szavazás tisztaságát.

A szavazatszámláló bizottságok megjelent tagjait dr. Ipkovich György, Szombathely polgármestere is üdvözölte. A városvezető politikus egyúttal megköszönte, hogy a bizottságok tagjai idejüket feláldozva őrködnek majd a választás tisztasága felett. A szavazókörökben közreműködő szavazatszámláló bizottságok tagjai dr. Ipkovich György polgármester után mondták el az esküjük szövegét.

Az ünnepélyes pillanatok után rögtön megkezdődött a munka: a bizottságok elnököt és elnökhelyettest választottak, ezt követően pedig a választási iroda munkatársai tájékoztatták a jelenlévő tagokat a választás lebonyolításának legfontosabb szabályairól.

Mint azt megtudtuk, az eskütételen, illetve tájékoztatón nem tudott mind a 350 szavazatszámláló bizottsági tag megjelenni, a hiányzók egy másik időpontban teszik majd le az esküjüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!