Belföld

2010.03.01. 12:51

MSZP-s területi lista Vasban: az egyéni jelöltek pozícióban

Még javában tart az ajánlási időszak, ennek ellenére Vas megye összes egyéni országgyűlési választókerületében vannak már nyilvántartásba vett jelöltek. Az április 11-i országgyűlési képviselői választásokra március16-án 16 óráig lehet jelöltet állítani.

Erős D. Zoltán

A jelöléshez 750 választópolgár ajánlása szükséges.  

Már mind az öt vasi egyéni választókerületben vannak nyilvántartásba vett jelöltek.

A szombathelyi 1. számú egyéni választókerületben az Országos Választási Iroda (OVI) hétfő délelőtti adatai szerint eddig ketten szereztek jogot az indulásra: Balassa Péter (Jobbik) és dr. Ipkovich György  (MSZP). 

A szombathelyi 2. számú egyéni választókerületben dr. Nemény András (MSZP) és dr. Árvai Roland (Jobbik) jelölteket vette nyilvántartásba a választási bizottság.

A kőszegi központú 3. számú egyéni választókerületben eddig Giczy József (Jobbik), valamint Rába László (MSZP) szerzett jogot az indulásra.

A sárvári székhelyű 4. számú választókerület választási bizottsága eddig két jelöltet vett nyilvántartásba: György Tamást (Jobbik) és Szabó Lajost (MSZP).

A körmendi központú 5. számú országgyűlési egyéni választókerületben a hétfő délelőtti adatok szerint  Bana Tibor  (Jobbik) nyilvántartásba vétele történt meg. Az ajánlószelvényeket  Oroszvári Péter  (MSZP) és V. Németh Zsolt  (Fidesz-KDNP) is leadta, ám ők az OVI délelőtti adatai szerint a választási bizottság döntésére vártak.

A megyében eddig az MSZP állított területi listát. A lista első három helyét az egyéni választókerületben is dr. Ipkovich György, dr. Nemény András, valamint Szabó Lajos foglalja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!