Belföld

2010.03.18. 15:21

Négy okatási intézményt korszerűsítenek Szombathelyen

Ötszázmillió forint uniós támogatásból négy szombathelyi oktatási intézmény újul meg. Csütörtökön a Nagy Lajos Gimnáziumban adták át a támogatói szerződéseket.

Varga Nóra

Az ünnepségen elsőként dr. Ipkovich György Szombathely polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket, majd  köszönetet mondott szakértőjének, Kővári Katalinnak, akinek a munkája ötszázmillió forintot hozott a megyeszékhelynek. 

Közel 43 millió forint pályázati pénz felhasználásával korszerűsítik a Losonc Óvodát. Az emeleti vizesblokkok és lépcsőburkolat felújítása, egy tornaszoba kialakítása, a padlóburkolatok és a belső ajtók cseréje, valamint a fűtés korszerűsítése történik meg. A földszinti épületrészt akadály-mentesítik.

A Szűrcsapó utcai Óvodát csaknem 70 millió forint pályázati pénz felhasználásával újítják fel. Megtörténik az épület teljes nyílászárócseréje, korszerűsítik a vizesblokkokat, hőszigetelik a homlokzatot, a földszinti csoportszobákhoz terasz épül, valamint akadály-mentesítik az óvoda földszintjét.

A Nagy Lajos Gimnáziumban történő beruházás fő  célja az intézmény egészének akadálymentesítése. Ezenkívül a közel kétszázmillió forint támogatásból kicserélik a nyílászárókat, felújítják a padló, a lépcső és a faburkolatokat, valamint a tetőszerkezetet, korszerűsítik  a villamoshálózatot, valamint közösségi teret alakítanak ki.

A Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskolában csaknem 191 millió forintból az iskolaépület és a kollégiumi szárny homlokzatának a felújítása, hőszigetelése, a külső nyílászárók cseréje, a vizesblokkok korszerűsítése és az épület földszintjének akadály-mentesítése valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!