Belföld

2010.04.27. 15:08

Felfüggesztette az OVB László Attila Tibor (Jobbik) mentelmi jogát

Felfüggesztette László Attila Tibor mentelmi jogát keddi ülésén az Országos Választási Bizottság (OVB); ellene szabálysértési eljárás van folyamatban.

MTI

László Attila Tibor a Jobbik Békés megyei területi listáján indult képviselőjelöltként. Mentelmi jogának felfüggesztését a Battonyai Városi Bíróság kérte az OVB-től, mert ellene feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységében való részvétel miatt szabálysértési eljárás van folyamatban.
   
AZ OVB határozatában emlékezetett rá: az országgyűlési képviselők választásáról szóló törvény szerint a jelöltként igazolt személyt mentelmi jog illeti meg, amelynek felfüggesztéséről az OVB határoz.
   
Az OVB úgy foglalt állást, hogy László Attila Tibor mentelmi jogát felfüggeszti, mivel a szabálysértési eljárás tárgyát képező cselekményre az országgyűlési képviselők 2010. évi választását megelőzően került sor és a szabálysértési eljárás nem áll összefüggésben a választási eljárással.
   
László Attila Tibor az MTI érdeklődésére elmondta, hogy tavaly november végén kettős keresztet állított fel társaival Medgyesegyházán. A rendezvényt követően igazoltatták őket a rendőrök, rajta "gárdista kabát" volt. Szerinte ezért kérte mentelmi jogának felfüggesztését a bíróság.
   
Hozzátette: hasonló szabálysértési eljárást folytat ellene a rendőrség is, mert idén március 15-én szintén "gárdista öltözékben" koszorúzott Békéscsabán; ebben az ügyben a rendőrséggel közölte, hogy lemond mentelmi jogáról.
   
A beol.hu, a Békés Megyei Hírlap online kiadása szerint László Attila Tibor az Új Magyar Gárda mozgalom Békés megyei Gróf Tisza István századának kapitánya. Az MTI kérdésére László Attila Tibor azt mondta, a "mozgalomban játszott szerepéről" nerm kíván nyilatkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!