Belföld

2010.04.30. 18:19

Halálos áramütés ért egy szerelőt Hajdúnánáson

Halálos áramütés ért egy szerelőt pénteken Hajdúnánáson, egy transzformátorállomáson

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A vizsgálat eddigi adatai szerint Hajdúnánáson, a Balmazújvárosi út mentén lévő transzformátorállomáson három E.ON-os dolgozó szokásos karbantartási munkálatokat végzett. Feszültségmentesítették, lekapcsolták a hálózatról a transzformátort, hogy azt ki tudják takarítani és egyéb karbantartási munkálatokat elvégezhessenek - közölte Kelemen Éva rendőr hadnagy, a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának munkatársa az MTI-vel.

Volt viszont egy olyan helyiség, amely nagyfeszültség alatt maradt - tette hozzá, megjegyezve: ebben a helyiségben semmilyen munkálatot nem kellett és nem lett volna szabad végezniük a szakembereknek. 

Miközben két, önálló munkavégzési jogkörrel rendelkező dolgozó egyéb munkálatokat végzett, 42 éves társuk ismeretlen okból bement a nagyfeszültség alatt álló helyiségbe. A férfit 22.000 volt feszültségű áramütés érte, és azonnal meghalt - közölte Kelemen Éva.

A munkavégzés körülményeit a munkavédelmi és munkaügyi felügyelőség vizsgálja. A hajdúnánási rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében, rendkívüli haláleset miatt indított eljárást, s vizsgálja a két, önálló munkavégzési jogkörrel rendelkező dolgozó büntetőjogi felelősségét is - mondta a rendőrségi szóvivő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!