Belföld

2010.05.13. 05:44

Rendőrökre támadt a jobbikos képviselő? (frissítve)

Nyomoz az ügyészség Samu Tamás Gergő jobbikos képviselő, korjegyző ellen, mert a vád szerint több emberrel együtt rendőrökre támadt 2008. március 15-én - hangzott el az RTL Klub Híradójában szerda este.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A kereskedelmi csatorna információi szerint a Központi Nyomozó Főügyészség meglévő rendőrségi felvételek alapján azonosította be a jobbikos képviselőt. Azután derült ki, hogy eljárás van vele szemben érvényben, hogy parlamenti mandátumot szerzett - hangzott el a híradóban.

Értesüléseik szerint az ügyészség a 2008. március 15-i események után indított vele szemben eljárást, mert a gyanú szerint rendőrökre támadt és novemberben vádat is emeltek ellene. Az eljáró Pesti Központi Kerületi Bíróság kérni fogja a mentelmi jog felfüggesztésére jogosult döntését.

A YouTube videomegosztó honlapra is felkerült az a felvétel, amelyen Samu Tamás Gergő igazoltatásait lehet látni, illetve azt, hogy egy maszkos férfi üveggel dobálja, majd belerúg a rendőrsorfalba. 

Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője az MTI megkeresésére azt mondta: Samu Tamás Gergő biztosítja a bíróságot arról, hogy nem fog mentelmi joga mögé bújni, ha a hatóságok kérik, akkor arról le fog mondani.

Samu Tamás Gergőt, a Jobbik Békés megyei elnökét Sólyom László államfő - mint az egyik legfiatalabb parlamenti képviselőt - korjegyzői feladatokra kéri majd fel a Parlament alakuló ülésén.Főügyészség: 2008-ban vádat emeltek Samu Tamás Gergő (Jobbik) ellen

OLDALTÖRÉS: Főügyészség: 2008-ban vádat emeltek Samu Tamás Gergő (Jobbik) ellen

 

 

 

Másfél évvel ezelőtt vádat emelt a Budapesti Nyomozó Ügyészég Samu Tamás Gergő ellen, akit a Jobbik képviselőjének választottak áprilisban - tudatta a Fővárosi Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-vel. Skoda Gabriella az RTL Klub szerdai beszámolóját pontosította, amely szerint a parlament leendő korjegyzője ellen még folyik a nyomozás.

A főügyészség a vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságnak küldte meg, tárgyalás még nem volt. Samu Tamás Gergőt azzal vádolják, hogy több emberrel együtt rátámadt a rendőrökre 2008. március 15-én. Skoda Gabriella közölte, hogy a mentelmi jog megszüntetését a bíróságnak kell majd kezdeményeznie.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!