Belföld

2010.06.25. 09:28

Árverést szervez lapunk az árvízkárosultak megsegítésére

Árverést szervez lapunk éls a PLT az árvízkárosultak megsegítésére. Négy megyéből érkeztek felajánlások gyűjtőktől, művészektől.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Apátistvánfalva, Orfalu, és Kétvölgy lakossága is átérezte, illetve átérzi az árvízkárosultak sanyarú helyzetét. Mindhárom községben gyűjtést rendeztek. Tartós élelmiszereket és készpénzt ajánlott fel a lakosság. Összesen több mint fél millió forintnyi érték gyűlt össze. A három falu adományát két kisbusz szállította el Sajópetribe, ahol Debreceni Balázs polgármester hálásan megköszönte a küldeményt, tudtuk meg Fodor Sándor apátistvánfalvi polgármestertől.

ÁRVERÉS

Lapunk és a Pannon Lapok Társasága árverést szervez az árvízkárosultak megsegítésére. Négy megyéből érkeztek felajánlások gyűjtőktől, művészektől, akik az árverésre bocsájtott tárgyaikért kapott pénzt felajánlották az árvízkárosultaknak. Licitálni interneten lehet majd, a licit pontos feltételeiről és módjáról hamarosan beszámolunk olvasóinknak. A licitre felajánlott tárgyak között, amelyeket ugyancsak bemutatunk, szerepelnek az Aranycsapat tagjai által dedikált, labdarúgás témájú könyvek éppúgy, mint fából faragott eredeti méretű autó, festmények, grafikák és más műtárgyak is.
 
ÉPÍTŐTÁBOR

Középiskolásokhoz, egyetemistákhoz, főiskolásokhoz és különféle ifjúsági csoportokhoz intézte felhívását a Kárpátok-Tisza Szövetség, amiben arra kérik a fiatalokat, hogy júliustól 1-2 hetes turnusokban építőtábori jelleggel vegyenek részt az árvízi károk helyreállításában. Létszámtól függetlenül várnak minden olyan szervezett csoportot, amelynek tagjai erőt éreznek magukban a szerencsétlenül járt árvízkárosultak megsegítéséhez.

Javasolják továbbá azt is az egyetemeknek, a főiskoláknak, a szakközépiskoláknak és a szakképző intézményeknek, tegyék lehetővé, hogy diákjaik a nyári szakmai gyakorlatuk egy részét az árvízi építőtáborban teljesítsék.

Az építőtáborban gondoskodnak a táborozók étkezéséről, teljes ellátásáról (beleértve az egészségügyi ügyeletet is) és a biztonságos munkafeltételekről. Az oda- és a visszautazás költségeit megtérítik.

A jelentkezéseket közvetlenül a [email protected] e-mail címre várják. A felmerülő kérdésekre a 0630-279-1419-es telefonszámon válaszolnak az építőtábor szervezői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!