Belföld

2010.06.28. 08:53

Hatala Józsefet javasolja országos rendőrfőkapitánynak Pintér Sándor

Hatala Józsefet javasolja országos rendőrfőkapitánynak Pintér Sándor belügyminiszter - derül ki a parlamenti bizottságok e heti üléseire szóló, hétfőn közzétett meghívóból.

MTI

Az Országgyűlés internetes oldalán található meghívó szerint kedden 11 órakor ülésezik a honvédelmi és rendészeti bizottság, a testület ülésének egyetlen napirendi pontja van: Hatala József rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány-jelölt kinevezés előtti meghallgatása.

Bencze József jelenlegi országos rendőrfőkapitány leváltását hivatalosan egyelőre nem jelentették be. A Belügyminisztériumban pénteken az MTI érdeklődésére annyit közöltek, hogy a jövő héten állománygyűlésen mutatják be az új országos rendőrfőkapitányt.

Bencze József vasárnap, a Rendőrtiszti Főiskola tisztavatási ünnepségének végén sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a távozásáról szóló híreket. A hadtörténeti múzeum épületéből kifelé jövet a távozását firtató újságírói kérdésre Bencze József úgy reagált: "miniszter úr tudja megmondani". Arra, hogy mit mondott neki Pintér Sándor belügyminiszter, úgy válaszolt: "az egyelőre a mi kettőnk titka".

Sajtóinformációk korábban is valószínűsítették, hogy Hatala József, a főkapitány korábbi közbiztonsági helyettese válthatja a 2007 júniusában kinevezett Benczét az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) élén.

Az új főkapitányt kinevezése előtt meg kell hallgatnia az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti bizottságának, erre a bizottsági meghívó szerint kedden kerül sor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!