Belföld

2010.06.18. 16:24

Jótékonysági hangverseny az árvízkárosultaknak

Két horvát nemzetiségi községben civil kezdeményezésre gyűjtöttek az árvízkárosultaknak. A fővárosban kedden hangverseny lesz.

PLT

 Jótékonysági hangverseny

Magyar Fantázia néven jótékonysági hangversenyt rendeznek az árvízkárosultak megsegítésére június 22-én, kedden 20 órától Budapesten, a Művészetek Palotájában. A hangverseny programját a Magyar Telekom támogatásával a Concerto Budapest zenekar szervezi a legkiválóbb magyar zeneművészek közreműködésével.

Fellép Kocsis Zoltán és a Nemzeti Filharmonikusok, Jandó Jenő, valamint Balogh Kálmán, a Muzsikás együttes és Petrás Mária. A műsorban szerepel többek között Liszt Magyar fantáziája, Bartók Román népi táncok című műve, Kodály Háry János szvitje, és Beethoven IX. szimfóniája.

Az esemény teljes bevételét a Magyar Vöröskereszt segítségével juttatják el az árvízkárosultak részére. A hangversenyről és a jegyekről bővebb információ a Concerto Budapest és a Művészetek Palotája pénztáraiban és internetes oldalain található.

Négy őrségi településen gyűjtöttek készpénzt az árvízkárosultaknak

Négy település  Őriszentpéter, Bajánsenye, Kondorfa és Kerkáskápolna  lakói gyűjtöttek készpénzt az árvízkárosultak javára Varga Ottó plébános június elején hirdette ki a templomokban a kérést, s az emberek felekezetre való tekintet nélkül adakoztak. Összegyűlt 777 ezer forint, az összeget a katolikus egyházközség  kiegészítette nyolcszázezer forintra. A készpénzadományt a szendrői plébániáúnak juttatták el az őrségiek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!