Belföld

2010.07.23. 16:59

Uszálybaleset- Eltemették a 20 éves fiút Jánossomorján

Több százan kísérték utolsó útjára pénteken Jánossomorján azt a 20 éves helyi fiút, aki két héttel ezelőtt halt meg az Egyesült Államokban, amikor kirándulóhajójuk egy ütközés után elsüllyedt a Delaware folyón.

MTI

A római katolikus szertartás szerinti búcsúztatón barátok, sport- és iskolatársak beszéltek a fiúról, aki önmagával szemben mindenben maximalista, a helyi labdarúgó csapatban pedig kulcsember volt. Koporsóját az utolsó úton kedvenc együttese, a Bayern München zászlója borította. 

A csoport - amely háromhetes nyelvi kurzusra indult a tengerentúlra - július 7-én szenvedett balesetet Philadelphiában; a műszaki hiba miatt a folyón veszteglő kirándulóhajójuknak egy uszály ütközött. A mosonmagyaróvári csoport két tagja - egy 16 éves lány és a 20 éves fiú - eltűnt; a holttestüket két nappal később találták meg, a helyszín közelében. Másnap egykori iskolájuknál gyertyás megemlékezéssel idézték fel emléküket.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!