Belföld

2010.08.21. 15:43

A legsportosabb balatoni település Siófok

Siófok lett idén a legsportosabb balatoni település; a végeredmény a Mozdulj Balaton szabadidős programsorozat szombati, vonyarcvashegyi záróeseményén alakult ki.

MTI

A szervezők a 40 résztvevő strand csapatainak teljesítményei alapján nemcsak három sportágban - streetballban, strandfociban és strandröplabdában - hirdettek győzteseket, hanem összesített végeredmény is született, Siófok mögött a keszthelyi városi strand és Gyenesdiás végzett a második, illetve harmadik helyen. Strandfociban az ábrahámhegyiek megvédték tavalyi elsőségüket, streetballban Siófok, strandröplabdában pedig a fonyódi sándortelepi strand csapata győzött.
   
A programsorozatot a Balaton Fejlesztési Tanács 2004-ben kilenc Balaton-parti település részvételével indította útjára. Szántód csatlakozásával 2009-ben már 34 balatoni település 40 strandja várta a mozogni vágyókat, és az idén sem változott a helyzet. Hat település ezúttal is két-két stranddal szerepelt a programban. A mozogni vágyókat június közepétől augusztus közepéig, szombat délutánonként várták a helyszíneken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!