Belföld

2010.09.27. 17:06

Durva! Az agresszív férj kétszer is elütötte a feleségét

A feleség beadta a válópert, és elköltözött, de a férj ebbe nem nyugodott bele: vita után autójával kétszer is elütötte a nőt. Az ügyben az ítélőtábla hirdetett jogerős ítéletet.

Angyal László

N.  Gábor házassága megromlott a sértett N. I.-vel, ezért N. I. beadta a válópert, vagyis hivatalosan is kérte a  házasság felbontását. Ezzel együtt  2008. szeptember 19-én a legkisebb gyermekével elköltözött a férjétől. Ezután a volt házastársak között a viszony  nagyon feszültté vált. Négy nappal később, szeptember 23-án a férj a felesége  lakóhelyén,  Máriaújfaluban szóváltásba keveredett a házastársával. Ezután pofon vágta, vagyis ahogyan azt a  bíróság az ítéletben megfogalmazta:  kis erővel arcul ütötte a sértettet.

Ezt követően az asszony mobiltelefonját az utcán elvette, és azzal a parkoló gépkocsijához szaladt. A felesége utána futott, a vádlott időközben beszállt az autójába. Indította a motort, és mintegy  8-11 kilométeres sebességgel haladva - fokozatosan lassítva - elütötte a vele szemben szaladó nőt.  Ez azonban nem volt neki elég: az úttestre eső, és feltápászkodó asszonyt ismét elütötte, méghozzá úgy, hogy az autójával megállt, és visszatolatott. Ekkor a szakértő szerint  mintegy 4-6 kilométeres sebességgel haladt, az utolsó pillanatban fékezett, így  fellökte a nőt, aki az ütés miatt ismét elesett.

Az orvos szakértő megállapította, hogy az elütés miatt a sértett testének több helyén  8 napon belül gyógyuló zúzódásokat szenvedett. 

A Vas Megyei Bíróság  tavaly októberben hozott ítéletet az ügyben: a vádlott cselekményét életveszélyt okozó testi sértés bűntette kísérletének minősítette, amely miatt 1 év 6 hónap - 4 év próbaidőre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte,  valamint 1 év 10 hónapra a közúti járművezetéstől eltiltotta.

A vádlott védője a bűncselekmény eltérő minősítése miatt  jelentett be fellebbezést, így az a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla elé került. Ott az elsőfokú határozatot annyiban változtatták meg, hogy a bűncselekményt súlyos testi sértés kísérletének minősítették, de a kiszabott büntetésen nem változtattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!